Reactie Max Verstappen na trainingen Grand Prix van Japan

Max_Verstappen_Vrijdag_Suzuka

Max Verstappen werkte op Suzuka een solide vrijdag af. Met een zesde en vierde plaats kijkt de Nederlander tevreden terug op een van zijn betere vrijdagen van de afgelopen tijd. Wat had Verstappen na afloop te zeggen?

Max Verstappen: “Ik denk dat het een van onze sterkste vrijdagen tot nu toe was. Alles leek goed te werken, de afstelling was goed en de snelheid zat er goed in op beide banden. Zelfs op de harde band. We werden gehinderd door de virtuele safety car tijdens de korte runs waardoor de banden temperatuur verloren. Daardoor hebben we niet ons volledige potentieel kunnen laten zien.”

“Na Maleisië ben ik opnieuw op zoek naar een goed resultaat, dit circuit past goed bij ons en we staan dichtbij de snelle mannen op dit moment. Ferrari doet ook gewoon mee hier, hun korte runs zijn goed maar ik weet niet wat ze in de lange runs kunnen. Ik hoop dat we ze kunnen controleren wat dat betreft.”

Ook Verstappen heeft meegekregen dat er kans bestaat op regen in Suzuka. Hoe kijkt hij naar die ontwikkeling? “Er wordt gesproken over regen later in het weekend. Dat zal ons in de kaart spelen denk ik. We kunnen er nog niet zeker van zijn maar als het komt zijn we nog sterker in de kwalificatie en de race.”

Foto: Red Bull

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden