Officieel: Liberty Media neemt de Formule 1 over

Het Amerikaanse Liberty Media Group neemt in stappen de controlerende aandelen van de Formule 1 over. Bernie Ecclestone blijft aan als CEO met Chase Carey als nieuwe bestuursvoorzitter.

Met de complexe deal, waarin Liberty Media Group een controlerend belang krijgt in de Formule 1, is totaal omgerekend 3,9 miljard euro gemoeid. Het eerste deel is al betaald, waarmee Liberty nu al een minderheidsbelang vn 18,7% heeft. De rest van de transactie zal in de komende maanden in stappen gebeuren. De huidige controlerend aandeelhouder CVC Capital en andere investeerders blijven wel aan boord in de nieuwe structuur, ook met een zetel in het bestuur.

Bernie Eccelstone blijft aan als CEO. Voorzitter van het bestuur van het nieuwe bedrijf wordt de Amerikaan Chase Carey, momenteel vice-president van 21st Century Fox, een van de grootste mediabedrijven ter wereld.

Foto: Red Bull Racing