Reactie Max Verstappen na P1 bij trainingen F1 Grand Prix België

Max Verstappen sloot de eerste trainingsdag af als snelste man van het veld. De Mercedessen gingen weliswaar niet voluit, maar Verstappen was ook zijn teamgenoot Ricciardo de baas, wat positief is op weg naar de kwalificatie morgen. Wat vond Verstappen er zelf van?

Max Verstappen na de tweede training: “Onze snelheid was vandaag goed en zelfs beter dan verwacht. Ik ben erg blij met de eerste plaats in de tweede vrije training. Maar, het is pas vrijdag en geen kwalificatie of race. We moeten blijven werken om ons te blijven verbeteren.

Verstappen over de uitdaging van Spa: “Op Spa is het lastig om de afstelling voor de balans van de auto te vinden. Dat liep voor mij ook stroef, maar uiteindelijk pakte de laatste wijziging in de setup goed uit. Het zal het moeilijkste worden om goed met de banden om te gaan. Dat zal doorslaggevend worden. De korte runs, maar ook de lange runs gingen erg goed. Het ging lekker vandaag.”

Over de massaal toegstroomde Nederlanders op de tribunes zegt Verstappen: “Ja, erg mooi, ik heb al veel fans gezien, dat motiveert me enorm om zaterdag en zondag mijn best voor te doen. Toen ik P1 pakte, juichte iedereen, geweldig om te zien! Van pole position droomt hij echter nog niet: “Dromen doe ik niet, ik ga gewoon weer aan het werk en dan zie we wel waar we uitkomen.”

Foto: Red Bull Racing