Spa-Francorchamps 25 jaar geleden, debuut Michael Schumacher

Het is 25 augustus 2016. Vandaag precies 25 jaar geleden debuteert tijdens de Grand Prix van België een jonge Duitse coureur die de geschiedenisboeken van de Formule 1 zou doen herschrijven.

Michael Schumacher vervangt bij het Jordan F1 Team de in een Britse cel gesmeten Bertrand Gachot. De 22-jarige Schumacher had indruk gemaakt in de Duitse Formule 3, maar wat Eddie Jordan echt overhaalt om hem een stoeltje te geven is de overredingskracht van Schumacher’s manager Willy Weber en een cheque van $150.000. Schumacher verkent het parcours op een vouwfietsje, kwalificeert zich op een keurige zevende plaats, maar zijn versnellingsbak begeeft het al in de eerste ronde van de race:

Benetton-teambaas Flavio Briatore ziet direct het potentieel van Schumacher, lokt hem weg bij Jordan en biedt hem een zitje aan in de B191, als vervanger van Roberto Moreno. Een jaar later wint Schumacher op Spa-Francorchamps zijn eerste Grand Prix en de rest, wel de rest is geschiedenis…

Foto: Formula1.com