Halfjaarrapport F1: Manor Racing

De eerste renstal die we behandelen in het halfjaarrapport is Manor. Aan het eind van vorig seizoen stapten Graeme Lowdon en John Booth op en kwamen er nieuwe eigenaren aan boord. Ook kwamen twee nieuwe coureurs in het team en werd een andere krachtbron gevonden.

Positieve elementen voor een frisse start voor de Britse renstal. Stephen Fitzpatrick en Dave Ryan zorgden voor een nieuwe auto en een nieuwe look. De blauw/wit/oranje livery wordt met gejuich ontvangen in de paddock. De retro-achtige livery heeft een ziel die veel fans bij andere auto’s tegenwoordig missen. Manor sluit in het winterseizoen een deal met Mercedes dat de motoren vanaf dat moment levert.

Het talent in de gelederen is Pascal Wehrlein die als Mercedes-junior bij Manor terechtkwam. De tweede komt meer vanwege het geld dat hij meebrengt, zijn verhaal daardoor is niet minder mooi. Rio Haryanto is de eerste Indonesiër in de Formule 1 en maakt heel wat los bij ‘zijn’ volk. Gesteund door de overheid is Haryanto van de partij in de eerste elf races en doet hij het bij vlagen niet slecht. Teamgenoot Wehrlein is echter een maatje te groot voor Haryanto.

Voor het eerst sinds Monaco 2014 punten

Wehrlein kan langzaam maar zeker het gevecht aangaan met de andere teams in de achterhoede. Sauber wordt een enkele keer verslagen en in Oostenrijk worden zelfs punten gehaald.

Wehrlein kwalificeert zich op een twaalfde plaats voor de Grand Prix van Oostenrijk, het beste van het seizoen. In de race weet de 22-jarige die lijn door te zetten door op een tiende plaats te eindigen.

Dat ene punt is nu al de kroon op het werk dat Fitzpatrick en Ryan verzet hebben. Toch weten ook zij dat ze hard aan de bak moeten nu Sauber uit de financiële problemen lijkt te zijn.