Reactie Max Verstappen na P4-kwalificatie F1 GP Duitsland

Max Verstappen kwalificeerde zich als vierde voor de Grand Prix van Duitsland van morgen. Hij kwalificeerde zich voor de Ferrari’s, maar wel achter zijn teamgenoot Daniel Ricciardo. Wat vond hij er zelf van?

Max Verstappen na de kwalificatie tegen Jack Plooij van Ziggo Sport: “We mogen niet klagen. Ik denk dat we het goed hebben opgebouwd, maar het was heel moeilijk om de banden in het goede ‘window’ te krijgen qua grip. Bij de eerste run in Q3 ging ik iets te hard in de opwarmronde en dan krijg je gelijk heel veel overstuur. Ik denk dat de laatste run een stuk beter was, alleen had ik toen wat onderstuur in de laatste sector. Da’s jammer, want daar verloren we anderhalf tiende, maar uiteindelijk… voor de eerste keer hier met een Formule 1-auto en maar één tiende achter mijn teamgenoot, dan mag ik zeker niet klagen. En ik sta ook weer op de tweede startrij, dus dat is prima.”

Verstappen over de balans en het plannen van het beste rondje: “Bij alle rondes tot nu toe in alle trainingen waren sector 1 en sector 2 iets minder. Nu in de kwalificatie was sector 3 iets minder, maar 1 en 2 een stuk beter. Ik denk over het algemeen dat we een goede balans hebben gehad. Het is natuurlijk wel jammer dat de laatste twee bochten niet helemaal goed uitkwamen, ik kwam een beetje op die oranje kerb, maar uiteindelijk had ik nog steeds een vierde tijd.”

Is hij voorzichtiger geweest door de nieuwe regels over ‘track limits’? Max Verstappen: “Nee, eigenlijk niet. Je kan best wel wat meer van de baan gebruiken in bocht 1 en bocht 12 en dan ga je natuurlijk de limiet opzoeken. Alleen, als je dan net wat te ver gaat, dan verlies je natuurlijk ook wat tijd.”

En tot slot, Max Verstappen geeft een hint over zijn kansen bij de start morgen en waar hij zou kunnen inhalen: “Het probleem is bocht 1. Dat moeten we even afwachten. Ik denk dat er meer kans is in bocht 6.

› Uitslag kwalificatie F1 GP Duitsland

Foto: Red Bull Racing