Reactie Max Verstappen na trainingen F1 GP Duitsland

Max_Verstappen_Red_Bull_Racing_F1_Grand_Prix_Duitsland_2016_T

Vijfde in de ochtend en vierde in de middag. Max Verstappen zat er weer goed bij vandaag. Wat vond hij zelf van de eerste twee trainingen in Duitsland?

Max Verstappen: "Een goed begin van de dag en van het weekend in het algemeen. De eerste sessie leerde ik de baan kennen met de auto. We hadden wat blokkerende wielen voor, waar we morgen hopelijk van verlost zijn. De tweede sessie was goed, een duidelijke vooruitgang ten opzichte van de eerste, waarbij ik de baan verder leerde kennen en verder wende aan de auto hier. Iedereen weet dat dit circuit heel zwaar voor de banden is, dus dat was niet echt een verrassing. We zitten niet al te ver van Mercedes, we zijn gelijk aan Ferrari en de lange runs waren allemaal erg positief. "

Verstappen vervolgt: "We zullen moeten afwachten en zien hoe sommige van de regels werken. Van wat ik over het algemeen hoor is het niet al te slecht. Ik denk dat de radioregels nu mooier voor de fans zijn, zodat ze kunnen horen wat er gaande is en niet alleen maar het commentaar horen."

Over de regels over het overschrijden van de baanlimieten (de 'track limits') en zijn verdedigen in Hongarije vorige week: "Ik denk dat de snelste ronde op het circuit binnen de baanlimieten is, dus we zullen proberen dat te doen. Ik let niet op wat de andere coureurs hebben gezegd over het afgelopen weekend, ik ben tevreden en vol vertrouwen met mijn rijstijl en manier van verdedigen. Ze kunnen er met me over praten als ze willen, maar ik voel geen enkele druk van ze."

Foto: Red Bull Racing

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden