Reactie Robin Frijns na Indycar-test voor Andretti Autosport

Robin Frijns testte donderdag een Indycar voor Andretti Autosport. Op het circuit van Mid-Ohio deelde hij de DHL-Honda met vaste rijder Ryan Hunter-Ray, de kampioen van 2012. Wat vond Robin Frijns van zijn eerste kennismaking met de ‘Amerikaanse Formule 1’?

Robin Frijns: “Het is meer dan twee jaar geleden dat ik een auto reed met zo’n downforce. En ook al reed ik twee jaar in een Formule 1 en in de GP2, dan niets doen en weer in zo’n downforce-auto springen is niet niet eenvoudig. Het is een flinke verandering terug.”

Frijns zegt dat zijn beste ronde 1:05,3s was, twee tiende van de tijd die Ryan Hunter-Ray in de ochtend reed. Frijns: “Iedereen zei dat je geen stuurbekrachtiging hebt en het sturen daardoor zwaar is. En ja, het sturen ís zwaar, vooral op hoge snelheden als je meer rijdt en sneller en sneller de bochten in gaat. Het wordt dan zwaarder en zwaarder en op een gegeven moment raak je de muur.” Bij Frijns was dat figuurlijk. Hij ging weliswaar één keer van de baan, maar hij reed geen schade. “De auto is heel en ik ben heel. Overall ben ik wel tevreden”, aldus de 24-jarige Limburger.

Frijns heeft al een contract getekend bij het Formule E-team van Andretti voor het volgende seizoen en is dit jaar onder meer nog actief als regerend kampioen in de Blancpain GT Series en de Blancpain Endurance Series.

Foto: Indycar.com