Longbow Finance neemt Sauber F1 over

Monischa_Kaltenborn_Sauber_F1_2014

De toekomst van Sauber F1 is voorlopig veilig gesteld. Het team maakt woensdag in een persverklaring bekend een akkoord te hebben bereikt met Longbow Finance. Het Zwitserse bedrijf neemt de holding waar ook Sauber F1 in zit volledig over.

Na de overname verdwijnt Peter Sauber volledig bij het team. De naamgever heeft al zijn aandelen in het team van de hand gedaan. De nieuwe eigenaar heeft wel verzekerd dat de naam Sauber aan het team verbonden blijft. Bovenal zorgt de overname van Longbow Finance ervoor dat Sauber op de grid blijft, binnen het team zal niet veel veranderen voorlopig.

Monisha Kaltenborn blijft aan als teambaas bij Sauber. Wel heeft zij net als Saubder haar aandelen in het team verkocht. Zij reageert verheugd op de overname: "We zijn erg blij dat we een akkoord hebben bereikt met Longbow Finance. We hebben de toekomst van Sauber in de top van de autosport veilig gesteld. We zijn er van overtuigd dat Longbow Finance de perfecte partner is om Sauber weer competitief en succesvol te maken in de Formule 1." Bovendien blijft ook de rest van de Sauber Holding zoals het was: "Met de nieuwe structuur kunnen we onze andere activiteiten uitbouwen en onze know-how commercieel in te zetten. Deze oplossing is het beste voor onze medewerkers, partners, leveranciers, de werkplaats in Hinwil en de Zwitserse autosport."

Longbow Finance is een investeringsbedrijf uit Zwitserland. Pascal Picci, de CEO van het bedrijf, neemt de activiteiten van Peter Sauber over: "Als Zwitsers bedrijf zijn we blij dat we de toekomst van een Zwitsers team kunnen garanderen in deze specialistische en innovatieve industrie."

Foto: Sauber F1

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden