Grand Prix Retro: Ferrari pakt eerste wereldkampioenschap in 1961

Het is vandaag 55 jaar geleden dat Ferrari haar eerste constructeurstitel pakte. Na de Grand Prix in Groot Brittannië was de Italiaanse renstal onder leiding van Enzo Ferrari al zeker van de titel bij de constructeurs.

Achter het stuur bij Ferrari zitten Phill Hill en Wolfgang von Trips. De twee halen in Nederland, België én Groot-Brittannië een één-twee binnen voor Ferrari. Vooral Hill is indrukwekkend. Hij haalt 34 van de 38 punten die dat seizoen te behalen zijn. In de voorlaatste race van het seizoen gaat het fout voor Wolfgang von Trips. Hij verongelukt op 33-jarige leeftijd bij een crash in de Italiaanse Grand Prix.

Een wedstrijd eerder in België domineren Von Trips en Hill, het verschil op de finish is klein tussen de twee. Het verschil met de concurrentie is des te groter.

Foto: Harry Pot