Reacties Max en Jos Verstappen na de Britse Formule 1 Grand Prix

Max Verstappen op het podium bij de F1 Grand Prix van Groot-Brittannië 2016

Max Verstappen scoorde vanmiddag op Silverstone zijn tweede podium op rij. Na een prima start op een natte baan lukte het hem om aan te pikken bij de Mercedessen en hij haalde zelfs Nico Rosberg in. Lange tijd handhaafde hij zich op die positie en liep zelfs even in op leider en latere winnaar Lewis Hamilton. Aan het einde van de race, toen de baan volledig was opgedroogd, moest Verstappen Rosberg toch laten passeren, maar hij beklom na de finish wel weer het podium. Wat vond hij er zelf van?

Max Verstappen: “Het was natuurlijk een goede wedstrijd, zeker het begin. De eerste stint op intermediate banden ging erg goed. Ik kon uiteindelijk Nico Rosberg inhalen en verkleinde ook het gat naar voren. Dat ging allemaal erg goed. Ik denk dat we helaas een ronde te laat de pitstop maakten voor de droogweerbanden, maar daarna had ik een goede snelheid en de banden hielden het goed. Om hier dan uiteindelijk weer op het podium te staan, daar ben ik supertevreden mee. Ik denk dat dit het maximale is wat we konden bereiken.”

Ook vader Jos Verstappen was weer een blij man. Tegenover Jack Plooij van Ziggo Sport gaf hij als eerste reactie: “Het is natuurlijk ontzettend spannend als je in de regen begint op intermediates en dan naar slicks toe gaat. Zeker als je op een circuit zit waar vochtige plekken zitten. Dat is gewoon heel tricky. Je kon ook zien hoeveel mensen er bijvoorbeeld in bocht 1 afgingen, Max ook een of twee keer. Ik vond hem ontzettend sterk, ook qua verdedigen naar Rosberg toe. Ja, ik vind het weer een super-race van hem.”

Team Verstappen binnen Red Bull Racing

Foto’s: Red Bull Racing

Na de race kreeg Nico Rosberg tien strafseconden voor ongeoorloofd advies van zijn team tijdens de race over de boordradio. Max Verstappen is daardoor tweede geworden en Rosberg derde.