Kimi Raikkonen blijft bij Ferrari F1 in 2017

Kimi Raikkonen (36) blijft ook in 2017 voor de Scuderia Ferrari F1 rijden. Het team maakte dit vanmorgen bekend. De Fin en de Italiaanse renstal hebben hun contract verlengd.

Raikkonen won zijn eerste en enige Formule 1-wereldtitel in 2007 met Ferrari. In 2014 keerde hij er terug na een avontuur in het WK Rally en zijn F1-rentree bij Lotus F1. Zijn teamgenoot Sebastian Vettel heeft een doorlopend contract tot eind 2017, waarmee de line-up van Ferrari voor 2017 compleet is.

In het silly season 2017 betekent dit één kans minder op promotie voor met name Sergio Perez, Valtteri Bottas en Romain Grosjean. De laatste zal waarschijnlijk gewoon bij Haas F1 blijven. Voor Valtteri Bottas is er momenteel geen stap omhoog te zetten vanaf Williams en ook Perez zit nu enigszins ‘vast’ bij Force India.

Foto: Scuderia Ferrari F1