Moto2: Tom Luthi snel voordat bui losbarst in Assen

Net voor de bui boven het TT-Circuit losbarstte, wist Tom Luthi er nog een snelle ronde uit te persen. Daarmee eigende de Zwitser zich de pole position toe voor de Moto2-race van de Dutch TT ten koste van Johann Zarco en Dominique Aegerter.

In tegenstelling tot de MotoGP-kwalificatie begon de Moto2 in min of meer droge omstandigheden. Maar omdat het ieder moment opnieuw kon gaan regenen, was de coureurs er alles aan gelegen om zo snel mogelijk een goede tijd te zetten. “Omdat er een opdrogende lijn was, besloot ik de gok te wagen om op slicks naar buiten te gaan,” vertelde Luthi. “Ik zag wat druppels op het vizier en heb alle risico’s genomen om een snelle tijd te rijden.”

Met nog twintig minuten te gaan begon het inderdaad opnieuw te regenen en werd het circuit te nat om nog aan de al gereden tijden te komen. Alex Rins leek de slag te hebben gemist. Een aantal coureurs ging nog wel naar buiten om een keer onder de omstandigheden te hebben gereden, maar dat was meer met het oog op de race van morgen dan om de tijden te verbeteren.

Foto: Dorna/MotoGP.com