Reactie Max Verstappen na de F1 Grand Prix van Canada

images_2016_F1_06_GP_Canada_Max_Verstappen_Red_Bull_Racing_F1_Grand_Prix_Canada_2016_race

Max Verstappen behaalde een vierde plaats bij de Formule 1 Grand Prix van Canada. Hij kende een goede start, een solide race en tijdens de slotronden sloeg hij aanval na aanval van de Duitse kampioenschapsleider Nico Rosberg af. Wat vond Max er zelf van?

Max Verstappen na de wedstrijd tegen Jack Plooij van Ziggo Sport: "Jammer dat we niet op het podium konden komen, maar we hadden teveel degradatie op de banden. Dan moet je het beste er proberen uit te halen en ik denk dat we dat gewoon goed hebben gedaan."

Verstappen over de start: "Ik remde iets vroeger voor die eerste bocht, want ik zag ze allemaal heel diep gaan en op een gegeven moment houdt het op en ik kon toen fijn buitenom aansluiten."

Over de slotfase en het verdedigen tegen kampioenschapsleider Nico Rosberg: "Dat ging gelukkig goed. Ik moest wel veel van mijn batterij gebruiken - hij was wel een stuk sneller natuurlijk - maar we hebben hem achter ons kunnen houden. Bij de laatste aanval was ik al op de limiet van het remmen en ik zag hem 20, 30 meter later remmen en toen dacht ik: dat kan gewoon niet goed gaan. Ik ga nu met een lach naar Bakoe."

Foto's: Red Bull Racing

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden