Reactie Max Verstappen na kwalificatie F1 Grand Prix Canada

Max_Verstappen_Red_Bull_Racing_F1_Grand_Prix_Canada_2016_wo

Max Verstappen kwlificeerde zich met een vijfde tijd voor de Grand Prix van Canada morgen, die mogelijk met regen verreden gaat worden. Wat vond hij er zelf van?

Max Verstappen vlak na de kwalificatie tegen de Britse pers: "Het ging niet verkeerd. Ik denk dat ik ervan genoten heb en dat is het belangrijkste, vooral na Monaco. We zitten ook niet al te ver van de Mercedes-auto's vandaan. Ik denk dan ook dat we met de motor-upgrade een flinke stap vooruit hebben gezet."

Over de Red Bull-auto, die op sommige punten van de baan, zoals de langzamere bochten, even snel is als de Mercedes, zegt Verstappen: "Dat is zo, maar hier moeten we een compromis zoeken met de snelheid op het rechte stuk. Het is niet zo goed als in Monaco, maar zeker bij het rijden over de kerbstones en in de langzame bochten hebben we nog steeds een geweldige auto."

Op zijn eigen website zegt Verstappen over zijn vijfde plek en de race morgen: "Ik had gehoopt iets dichter bij de pole te zitten. Maar de race is morgen dus daar zijn nog veel kansen. Ik kijk ernaar uit. Morgen valt er misschien regen dus dat helpt altijd. Ik ga proberen naar voren te rijden, er staan maar vier auto’s voor me."

Foto: Red Bull Racing

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden