Gefeliciteerd Jan Lammers!

Het is 2 juni, vandaag feliciteren we Jan Lammers met z’n 60ste verjaardag. Hoewel hij ‘slechts’ 23 keer aan de start van een Grand Prix verschijnt, staat de naam Lammers voor hele generaties Nederlanders synoniem voor Formule 1.

De geboren Zandvoorter debuteert op 21 januari 1979 tijdens de Gran Premio de Argentina voor het team Shadow. Hij kwalificeert zich als 21ste, maar valt uit met transmissieproblemen. Zijn beste resultaat boekt hij op 30 september 1979 in Canada met een negende plaats. Maar Lammers is meer dan Formule 1: Le Mans, Dakar, Indycars, BTCC, A1GP, Formule 2, Formule 3000, geef Lammers vier wielen en hij bedenkt er een race bij. En hoewel zijn carrière nu al 45 jaar duurt, herinneren wij ons vooral de vroege beelden van het jochie dat nauwelijks boven het stuur van zijn Simca 1000 uitsteekt:

Gefeliciteerd Jan!

Foto: Facebook Jan Lammers