Moto2: Lowes laat rivalen ver achter zich in kwalificatie

Sam Lowes heeft zichzelf een uitstekende uitgangspositie verschaft door vanaf poleposition te starten aan de Moto2-race van de Italiaanse Grand Prix. Niet alleen pakte hij de pole, hij liet zijn belangrijkste rivalen in het WK ver achter zich. Jonas Folger kwalificeerde zich met slechts de zeventiende tijd. Alex Rins bleef na een valpartij in de slotfase van de sessie gedesillusioneerd steken op de negende plaats. Thomas Luthi reed de zevende tijd.

Met Takaaki Nakagami en Lorenzo Baldassari staan er morgen twee relatief onbekende namen naast Lowes op de grid. “Het is een wat andere opstelling dan anders,” merkte ook Lowes op. “Maar ik verwacht Rins morgen heus wel vooraan. Hij heeft pech gehad met die crash, maar hij is snel. Natuurlijk zit ik in de beste positie, maar de race is nog niet zomaar gewonnen.” Rins baalde uiteraard gigantisch, maar zag zichzelf nog niet bij voorbaat kansloos. “Maar moeilijk wordt het wel,” wist de leider in het kampioenschap. “Inhalen op Mugello is niet eenvoudig.”

Opvallend ver voorin zit ook Luca Marini, op de tiende plaats. Het halfbroertje van Valentino Rossi deed het prima in Mugello en had zelfs zicht op de poleposition, maar kwam in de tweede helft van het circuit in het verkeer terecht waardoor hij werd opgehouden.

Foto’s: Dorna/MotoGP.com en screenshot tv