Max Verstappen blikt vooruit op de F1 Grand Prix van Monaco

Max Verstappen is in een nieuwe realiteit gekomen. Hij is nu een Grand Prix-winnaar en weet dat hij vooraan met de grote jongens om de prijzen kan rijden. Volgende weekend: de Grand Prix van Monaco. Max blikt alvast vooruit.

Max Verstappen: “Ik geniet altijd van het racen op stratencircuits zoals Monaco, omdat je echt de limiet opzoekt en heel dicht langs de muren rijdt. Het geeft je een goed gevoel dat je je auto controleert en er het meeste uithaalt. Het is wel moeilijk om in te halen in Monaco. Vorig jaar heb ik het geprobeerd en we eindigden in de muur. Het is daarom het allerbelangrijkste om een ​​goede kwalificatie en start te hebben en de auto van daar af op de baan te houden! Monaco is ook bijzonder omdat de baan op loopafstand ligt van waar ik woon, dus dat is het leuk om te voelen alsof ik thuis ben tijdens het raceweekend.

“Natuurlijk is er veel meer aandacht rond het racen met de auto, maar uiteindelijk is het belangrijkste voor de coureur om gewoon te focussen op wat je doet”, zo vertelt Verstappen. “Mijn favoriete deel van de baan is rond het zwembad, want het is erg snel en om voluit te gaan door de eerste chicane op een stratencircuit is leuk om te doen. Ook het rijden over de stoepranden in bocht 15 en 16 voelt geweldig.”

Verstappen: “Mijn eerste overwinning in Spanje voelde geweldig, ik kan nog steeds niet geloven! Het was een geweldig weekend, een geweldig resultaat en we zullen zien wat er gebeurt in Monaco. De eerste doelstelling is gewoon uit de muur te blijven en áls je uit de muur blijft, dan kunnen we dichtbij of hopelijk op het podium komen.”

Foto: Red Bull Racing