Wie rijdt wanneer bij Barcelona Formule 1-testen?

Mercedes_Barcelona

Vandaag en morgen testen de Formule 1-teams op het circuit van Barcelona. Voor Max Verstappen, die morgen rijdt, is dat een kans om extra te wennen aan zijn nieuwe auto. Voor zeven talenten, die nog geen vast F1-stoeltje hebben, is het de kans om waardevolle ervaring op te doen.

Grote afwezige is het team van Sauber, dat in financieel zwaar weer verkeert. Wel aanwezig is de Belg Stoffel Vandoorne, die dit jaar in Bahrein al een keer de geblesseerde Fernando Alonso bij McLaren mocht vervangen.

De testdagen gaan niet per sé om de snelste rondetijden. Er worden veel lange stints gereden, onder meer met nieuwe onderdelen, om de situaties in de race na te bootsen. Toch wordt er op momenten met de snelste bandensoort het maximale uit de auto gehaald, waarmee aan het einde van de test wel een stand wordt opgemaakt.

De testsessies zijn van 9:00 tot 13:00 en van 14:00 tot 18:00 uur. Wij publiceren vandaag om 13:00 na de ochtendsessie en om 18:00 de klasseringen van vandaag. Morgen rijdt Max Verstappen.

Indeling rijders per team

 team   dinsdag   woensdag
 Mercedes  Rosberg  Ocon
 Ferrari  Vettel  Fuoco
 Red Bull  Ricciardo  Verstappen
 Williams  Lynn  Massa
 Renault  Ocon  Magnussen
 Toro Rosso   Gasly  Kvyat
 Force India  Celis  Celis
 McLaren  Button  Vandoorne
 Manor  Wehrlein  King
 Haas  Grosjean  Gutierrez

Foto: Mercedes AMG F1

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden