Buitenlandse media lyrisch over Verstappen

Geen Nederlandse kranten vandaag, maar toch willen we een klein overzicht geven van de reacties die vanuit de buitenlandse media binnenstromen na de sensationele zege van Max Verstappen, gisteren in Spanje.

In Duitsland komt men woorden tekort om het talent van Max Verstappen te beschrijven. Zo spreekt het Duitse Auto, Motor und Sport van ‘Das Verstappen Wunder’ en houdt het eveneens Duitse Focus het bij het eenvoudige ‘Sensation!’

Ondanks dat Verstappen gisteren twee Ferrari’s achter zich hield is La Gazzetta dello Sport lyrisch. De roze sportkrant plaatst een foto van een jonge Verstappen: ‘Il Predestinato’, oftewel ‘De Uitverkorene’.

Het Franse L’Equipe heeft Verstappen op de voorpagina met de woorden ‘Le Prodige’ (‘Het Wonderkind’)

Volgens de Spaanse sportkrant Marca schrijft Verstappen met zijn ‘ongelooflijke overwinning’ geschiedenis.

In België was men gisteren vooral bezig met het kampioenschap van Club Brugge, maar De Morgen besteedt uiteraard ook aandacht aan de in België geboren Verstappen en het ‘Nederlandse delirium’.

Ook de Engelstalige media doen volop mee aan het Verstappen-feestje. De BBC mag dan de tv rechten niet meer hebben, op de radio doet de Britse staatsomroep nog trouw verslag.

SkySports stuurt altijd een legertje duiders, analytici en experts naar de Grand Prix. Ze zien Verstappen allemaal als toekomstig wereldkampioen. Damon Hill vergelijkt de overwinning van gisteren met het kampioenschap van Leicester City, een vergelijking die David Coulthard later ook zou gebruiken.

The Guardian houdt het zoals altijd droog en feitelijk: ‘Max Verstappen becomes youngest f1-winner in history’. Geen woord aan gelogen.

Ook in de Verenigde Staten is Verstappen nieuws. CNN roemt zijn volwassenheid en NBC Sports sprak vader Jos.

ABC tenslotte blikt vooruit met de woorden ‘Max Verstappen headed for greatness’

Overigens komen we misschien wel de mooiste reactie tegen op Twitter. Die is afkomstig van de zoon van die andere held van Barcelona:

Foto’s: Red Bull Racing, Twitter