Reactie Max Verstappen na zijn Spaanse Grand Prix-zege

images_2016_F1_05_Max_Verstappen_podium_F1_Grand_Prix_Spanje_2016

Hij lette goed op bij de start waar Hamilton Rosberg meenam richting de grindbak. De juiste strategie en de koelheid van Max Verstappen deden de rest: Max Verstappen won als jongste coureur ooit een Formule 1 Grand Prix. Hoe kijkt hij er zelf op terug?

Max Verstappen: "Het is een ongelooflijk gevoel en ik had het helemaal niet verwacht. Om hier te winnen... geweldig! Ik heb er eigenlijk geen woorden voor. Ik was vandaag in goed gezelschap. Kimi heeft zelfs tegen mijn vader geracet, dus dat is erg grappig. Hij herinnerde me er zelfs nog aan."

"In de eerste twee stints kwam ik een beetje vast te zitten. Ik kon er niet echt langs (langs Ricciardo, red.). De banden had ik goed onder controle, dus ik wilde geen drie stops maken. We planden daarom een tweestopper en dat was de beste strategie. Ik was op het einde niet nerveus, maar focuste me er vooral op om geen fouten te maken. Maar omdat ik het in mijn ronde na de finish zó hard vierde in mijn auto, heb ik nu wel een beetje kramp. Maar ja, dat hoort erbij," aldus de 18-jarige Grand Prix-winnaar met een grote grijns.

› Lees hier het raceverslag en de uitslag van de F1 Grand Prix van Spanje

Foto's: Red Bull Racing

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden