Lunchnieuws Barcelona 14 mei

33

› Max Verstappen naar P4 in training 3
› Renault biedt Red Bull motoren aan
› Jaarlijkse Grand Prix in Duitsland?
› Geen updates voor Sauber
› Indiase bank confisqueert villa Mallya

Max Verstappen naar P4 in training 3

Max Verstappen was vanochtend in de derde en laatste vrije training voor het eerst sneller dan zijn teamgenoot Daniel Ricciardo. Verstappen finishte op een vierde positie, achter respectievelijk Nico Rosberg, Lewis Hamilton en Sebastian Vettel. Achter Verstappen zette Ricciardo de vijfde tijd neer. Het onderlinge verschil bleef beperkt tot een tiende van een seconde. Beide coureurs reden op dezelfde zachte band, en hoewel we niets kunnen zeggen over de set-up van beide auto’s, lijkt het er op alsof Verstappen zich na twee dagen al volledig thuis voelt in zijn nieuwe bolide.

Opmerkelijk zijn ook de verschillen bij Toro Rosso: Daniil Kvyat eindigde vanochtend in zijn nieuwe auto op P9, terwijl Carlos Sainz niet verder kwam dan P12. Volledige uitslag

Renault biedt Red Bull motoren aan

Renault flirtte al eerder openlijk met Red Bull, maar heeft volgens motorsport.com nu een officieel aanbod ingediend om ook na dit seizoen motoren te leveren de Oostenrijkse renstal. In de reglementen staat dat de motorenleveranciers vóór 15 mei as. aan de FIA moeten melden of en zo ja aan welke teams, ze volgend jaar krachtbronnen willen leveren. Renault-chef Cyril Abiteboul zegt tegen motorsport.com dat “je mag stellen dat Red Bull een aanbieding heeft.” Renault is sinds dit jaar actief als zelfstandig fabrieksteam, maar wil graag motoren blijven leveren aan een klantenteam, omdat het zo de eigen prestaties langs een meetlat kan leggen.

Jaarlijkse Grand Prix in Duitsland?

Er gloort hoop voor de toekomst van de Grote Prijs van Duitsland. Bernie Ecclestone zou in gesprek zijn met de directie van Hockenheim over een eventuele hernieuwing en verlenging van het contract tussen FOM en het circuit. De huidige overeenkomst voorziet alleen in races in de even jaren 2016 (31 juli) en 2018. In de oneven jaren zou de Grosse Preis op de Nürburgring worden georganiseerd, maar vorig jaar werd die race van de kalender gehaald, en sloot Ecclestone uit dat Formule 1 er ooit terugkeert. Volgens Hockenheim-chef Georg Seiler is hij met “zijn goede vriend” Ecclestone in gesprek om het evenement jaarlijks op de Hockenheimring in Baden-Württemberg te houden, meldt het Duitse SID.

Geen updates voor Sauber

In het achteronder van de Sauber C35 ligt sinds dit weekend een geüpgrade Ferrari-motor, maar coureur Marcus Ericcson is sceptisch als het gaat om verdere verbeteringen aan zijn bolide. Sauber kampt al langere tijd met financiële problemen. Die problemen leidden er dit jaar al toe dat de salarissen niet op tijd werden betaald, en lijken nu dus ook invloed te gaan hebben op de upgrades die het team had gepland. Volgens Ericsson zouden de updates die op stapel staan voor Canada (12 juni) en Engeland (10 juli) op losse schroeven staan.  

Indiase bank confisqueert villa Vijay Mallya

Not so good times voor de zelfverklaarde Indiase “King of Good Times” Vijay Mallya. De nationale bank van India (SBI) heeft in Goa beslag laten leggen op een villa van de baas van Force India. Mallya leeft al maanden in onmin met de Indiase financiële autoriteiten en enkele schuldeisers. Die zouden nog tientallen miljoenen van hem eisen, na het faillissement van zijn luchtvaartmaatschappij Kingfisher Airlines. Mallya zelf zou momenteel in Engeland zitten. India heeft zijn diplomatieke paspoort (Mallya was lid van het Indiase parlement) ingenomen en om zijn uitlevering gevraagd.

Foto: Red Bull Racing

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden