Lunchnieuws Barcelona 13 mei

Horner_Lambiase_Spanje2016

› Rijderswissel Red Bull brengt rust op transfermarkt
› Formule 1-debuut Esteban Ocon van korte duur
› Romain Grosjean niet tevreden na eerste vrije training
› Hoe deden de Red Bull-coureurs het?

Rijderswissel Red Bull brengt rust op transfermarkt

Het mag geen verrassing zijn dat diverse teams met Max Verstappen aan het flirten waren. Het getouwtrek rond de jonge Nederlander lijkt voorlopig verleden tijd met de vroegtijdige overstap naar Red Bull, zo stelt teambaas Christian Horner.

”Max Verstappen is een van de belangrijkste bezittingen in de Formule 1 op dit moment,” aldus Horner. “Het is  normaal dat andere teams interesse hebben in een coureur die zijn talent en mogelijkheden zo goed laat zien. Deze wissel maakt voorlopig een einde aan de transfergeruchten rond onze rijders.”

Formule 1-debuut Esteban Ocon van korte duur

Lang heeft Esteban Ocon niet kunnen genieten van zijn debuut in de Formule 1. De testrijder van Renault mocht zijn opwachting maken in de auto van Jolyon Palmer, maar dat duurde niet lang. Technische problemen hielden de Fransman halverwege de training aan de kant. Een exacte reden werd niet gegeven door Renault.

Een troost voor Ocon is dat hij komende week alsnog in actie mag komen voor Renault. Dan rijdt hij in de Young Drivers Test die eveneens op het circuit van Barcelona verreden wordt. Ocon noteerde als enige geen tijd in de eerste vrije training, teamgenoot Kevin Magnussen reed een elfde tijd.

Romain Grosjean niet tevreden na eerste training

Romain Grosjean kan na een veelbelovende start van het seizoen de laatste races niet echt tevreden zijn. Zo ook niet tijdens de eerste vrije training voor de Grand Prix van Spanje. Grosjean noteerde weliswaar een vijftiende tijd in die sessie maar klaagde via de boordradio over de bolide.

”De auto is een ramp met lage snelheid,” aldus Grosjean tegenover zijn team. Hij verwijst daarmee naar een aantal van de langzame bochten op het circuit van Barcelona.

Hoe deden de Red Bull-coureurs het?

Met de nieuwe samenstelling van de coureurs was het wennen voor de coureurs, teams en fans in de eerste vrije training voor de Grand Prix van Spanje. Max Verstappen sloot de eerste vrije training af op een zesde plaats, vlak achter teamgenoot Daniel Ricciardo. Het verschil tussen Verstappen en de Australiër was minder dan twee tiende van een seconde.

Bij Toro Rosso reed Carlos Sainz een achtste tijd terwijl Daniil Kvyat niet verder kwam dan een twaalfde tijd. Kvyat stond een flinke tijd in de pitbox terwijl er nog een aantal aanpassingen gedaan werden aan de STR van de Rus. Het verschil tussen Sainz en Kvyat was ongeveer een halve seconde.

Kijk hier voor de uitslag van training 1

Foto: Red Bull

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden