Max Verstappen blikt vooruit op de F1 Grand Prix van Spanje

Vrijdag stapt Max Verstappen voor het eerst in zijn nieuwe auto: de RB12 van Red Bull Racing. Het circuit van Barcelona is echter niet nieuw meer voor hem. Hoe kijkt hij er op vooruit?

Max Verstappen: “Ik ben erg enthousiast over de kans om voor Red Bull Racing te rijden en ik kan niet wachten om in Barcelona in de auto te springen. Ik heb veel werk te doen voor de race, veel data om te bestuderen, maar gelukkig is het een circuit dat ik goed ken, omdat we er al zo vaak hebben gereden.”

Verstappen vervolgt: “Het rechte stuk is vrij lang, zodat je een goede topsnelheid nodig hebt. Voor mij zij de beste delen van het circuit bocht 3 en bocht 9, want dat zijn allebei hogesnelheidsbochten. De laatste sector is ook interessant, want het is erg technisch en zwaar voor de banden. Het publiek is iets wat je altijd ziet, met veel Spaanse fans die hun steun geven en genieten van het racen.”

Foto: Red Bull Racing