Moto3: Binder pakt tweede overwinning in laatste ronde

Met zijn tweede opeenvolgende overwinning heeft Brad Binder de leiding in het Moto3-WK steviger in handen gekregen. De Zuid-Afrikaan moest in Le Mans vol aan de bak om Romano Fenati van de zege af te houden. Met een strakke move in de laatste ronde greep Binder de overwinning, voor Fenati en Jorge Navarro.

Al vroeg in de wedstrijd werd duidelijk dat het zou gaan tussen Binder (nr 41) en Fenati (nr 5). De twee KTM-coureurs wisselden elkaar voortdurend af aan kop en waren niet van plan de ander een duimbreed toe te geven. Dankzij dat duel was de Moto3 opnieuw een attractieve race, waarbij niet te voorspellen was wie er zou gaan winnen. 

Rommelige start

Na een rommelige start – altijd op het smalle Bugatti-circuit in Le Mans – vormde zich een kopgroep van een stuk of tien rijders, dat later uiteenviel in twee, drie groepjes met vier man aan de leiding: Brad Binder, Romano Fenati, Jorge Navarro en rookie Aron Canet. Nicolo Bulega, Fabio Quartararo, Andrea Migno en pole-man Niccolo Antonelli konden het kwartet niet volgen. Aanvankelijk maakte ook Jakub Kornfeil deel uit van de kopgroep, maar hij miste een bocht en verloor daarmee zo veel tijd dat hij de aansluiting niet meer kon maken.

Loi en Bendsneyder

Dat was eerder ook al gebeurd met Livio Loi, die zodoende met Kornfeil en Andrea Locatelli de strijd aan moest om plaats 9. De Belg in dienst van RW Racing GP maakte echter in de slotfase nog een keer een foutje en moest daardoor genoegen nemen met plaats 11. Bo Bendsneyder kwam net buiten de punten op de zestiende plaats over de streep.

Foto: screenshot TV