Moto2: Rins neemt leiding in WK over na zege in Le Mans

Simone Corsi kon proberen wat hij wilde, de Italiaan kwam niet langs Alex Rins. De Spanjaard eiste de winst voor zich op en nam dankzij de 25 punten die hij met de overwinning verdiende de leiding in de WK-stand over van Sam Lowes. De Brit kwam tot zijn frustratie niet verder dan de zesde plaats, maar daarmee kwam hij nog altijd een stuk beter weg dan regerend wereldkampioen Johann Zarco, die buiten de punten eindigde na een crash, en Jonas Folger die zijn hoop op de titel in de ijskast kon zetten, ook door een valpartij.

De Moto2-race in Le Mans was vergeven van de crashes, die de ranglijst behoorlijk door elkaar schudden. Folger ging al in de tweede ronde onderuit en tegen het eind was het de beurt aan Johann Zarco en Lorenzo Baldassarri. Op dat moment was de strijd tussen Corsi en Rins al min of meer beslist. 

Kapot lampje hindert Luthi

Tot halverwege de wedstrijd hadden ze nog te maken met Thomas Luthi, die geen geweldige start had, maar zich wel in strijd kon mengen, totdat er een probleem met het lampje van zijn koppeling opdook en de Zwitser moest afhaken. Vanaf dat moment ging het tussen Corsi en Rins. Drie ronden voor het einde wist Rins eindelijk de druk van de Italiaan te breken en kon wegkomen, om met een voorsprong van bijna 2 seconden als eerste over de finish te komen. Luthi had zich tegen die tijd herstelt en kwam als derde over de streep. Die plaats bezet hij nu ook in het WK.

Foto: Dorna/MotoGP.com