Max Verstappen over zijn nieuwe uitdagingen (met video)

Max_Verstappen_Milton_Keynes_Red_Bull_Racing

Gisteren ging Max Verstappen aan het werk bij zijn nieuwe team. In Milton Keynes in Engeland bezocht hij de fabriek van Red Bull Racing. Zijn nieuwe teamgenoot kent hij al: Ricciardo en Verstappen wonen in hetzelfde gebouw in Monaco.

De 18-jarige zegt dat hij erg blij is - en een beetje verrast - toen hij hoorde dat hij werd gepromoveerd van Toro Rosso naar Red Bulls hoofdmacht voor de Spaanse Grand Prix.

"Ik had het niet verwacht, maar ja, ik ben erg blij met de kans natuurlijk", zegt Verstappen. "Ik moet een hele grote 'dank je wel' aan Red Bull en Dr Helmut Marko geven en ik kan nu niet wachten om in de auto te springen."

Hij zal echter pas over een week in Barcelona daadwerkelijk in de auto kunnen rijden, wat betekent dat hij de komende dagen vooral in de simulator op de fabriek kilometers zal moeten maken. Ook zal hij zijn nieuwe collega's moeten leren kennen en tal van procedures met de auto voor tijdens een Grand Prix-weekend.

Ondanks het feit dat de auto de potentie heeft om Verstappen richting het podium te brengen, zegt hij dat hij geen extra druk voelt om te presteren. Hij gaat het volgend weekend met open vizier in. "Om eerlijk te zijn: ik ga er zonder hoge verwachtingen heen", aldus Verstappen. "Ik wil gewoon wennen aan de auto en 'm bij elke sessie beter en beter begrijpen, de data bestuderen en kijken wat mijn teamgenoot aan het doen is, omdat het het belangrijkste is om punten te scoren."

Als hij zijn nieuwe teamgenoot Ricciardo iets wil vragen vóór zijn Red Bull-debuut, dan zal hij in ieder geval niet ver weg hoeven. Max Verstappen: "Ik heb hem al een beetje leren kennen en we wonen in hetzelfde gebouw in Monaco! Ik geloof zeker dat wij een goede relatie kunnen hebben."

Foto & video: Red Bull Racing

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden