Reactie Max Verstappen op overstap naar Red Bull Racing

Max Verstappen beschouwt zijn spectaculaire overstap naar Red Bull Racing als een waanzinnige kans en een nieuwe uitdaging. Het is wederom een stap die eerder komt dan menigeen dacht en Verstappen nog verder vooraan in het Formule 1-veld kan brengen.

Max Verstappen laat op zijn eigen website Verstappen.nl weten: “Deze volgende stap in mijn nog prille Formule 1-carrière is een waanzinnige kans en ik ben Red Bull Racing en Dr. Helmut Marko dan ook zeer dankbaar voor het in mij gestelde vertrouwen. Het betekent voor mij een nieuwe uitdaging, waarbij ik snel veel kan opsteken in de omgeving van het topteam Red Bull Racing. Daarnaast kijk ik er enorm naar uit om samen te werken met en te leren van een ervaren en bewezen teamgenoot zoals Daniel Ricciardo is.”

Verstappen zal al in Barcelona vanaf de trainingen volgende week vrijdag plaatsnemen in de RB12-bolide van Red Bull Racing. Hij gaat de komende dagen naar de fabriek van het team in Engeland om onder meer zijn stoeltje op maat te laten maken en kennis te maken met zijn nieuwe collega’s.

Olav Mol: rustig bekijken

Olav Mol pleitte er in zijn analyse op onze zender voor om alle ontwikkelingen vooral rustig te bekijken. De realiteit is dat de auto’s van Red Bull Racing en Toro Rosso op dit moment qua snelheid bij elkaar in de buurt zitten en we moeten er volgens Olav niet van opkijken als de teruggezette Daniil Kvyat in Barcelona bijvoorbeeld vóór Max Verstappen op de startgrid staat.

Red Bull onverbiddelijk

Iedere stap in de autosportcarrière van de 18-jarige Limburger komt tot nu toe eerder dan de buitenwereld verwacht. De stap van vandaag is er een die Verstappen de mogelijkheid biedt om nog verder vooraan in het F1-veld zijn talenten te tonen. Nieuwe teamgenoot van Verstappen Daniel Ricciardo scoorde dit jaar al drie vierde plaatsen en Daniil Kvyat stond in China als derde man op het podium. Dat laatste maakt ook de onverbiddelijkheid duidelijk van Red Bull: Daniil Kvyat wordt ondanks dat podium gedegradeerd en zal vanaf nu moeten rijden voor wat hij waard is om zijn contract met Red Bull bij afloop te kunnen verlengen.

Foto: Scuderia Toro Rosso