Max Verstappen met Red Bull naar Grand Prix van Spanje

Het gonsde al een paar dagen van de geruchten, maar nu is het bevestigd: Max Verstappen komt in de Formule 1 Grand Prix van Spanje uit voor het team van Red Bull Racing. Hij wisselt van plaats met de Rus Daniil Kvyat.

Teambaas Christian Horner van Red Bull Racing verklaarde vanochtend: “Max heeft bewezen een uitstekend jong talent te zijn. Zijn prestaties bij Toro Rosso zijn tot dusver indrukwekkend en we zijn blij hem de kans te geven om te rijden voor Red Bull Racing”.

Horner vervolgt: “We zitten in de unieke positie dat alle vier de coureurs van Red Bull Racing en Scuderia Toro Rosso lange termijncontracten met Red Bull hebben, dus we hebben de flexibiliteit om hen tussen de twee teams uit te wisselen. Dany zal in staat zijn om zijn ontwikkeling bij Toro Rosso voort te zetten, in een team waar hij bekend mee is en waarmee wij hem de kans geven zijn vorm terug te krijgen en zijn potentieel te laten zien.”

Foto: Scuderia Toro Rosso