Reactie Max Verstappen na de F1 Grand Prix van Rusland

Max Verstappen had geen geweldige start, maar won alsnog drie plaatsen na de opening door knap buiten de chaos vóór hem te blijven. Lang reed hij daarna op een zesde plaats, totdat het misging in ronde 34. Zijn motor begaf het en Verstappen moest zijn bolide langs de baan parkeren. Hoe kijkt hij er zelf op terug?

Max Verstappen: “De start was niet goed, want het toerental viel helemaal weg. Daarna klapte alles op elkaar aan de binnenkant, terwijl ik buitenom ging in bocht 3. Daar had ik wat geluk. Daarna ging het prima, niks aan de hand. Het was eigenlijk een hele makkelijke race. Voor ons was iedereen sneller en erachter langzamer. Helaas ging daarna de motor kapot.”

Verstappen vervolgt: “We hadden makkelijk zesde kunnen worden en wie weet zat er nog wel meer in, omdat Williams nog een keer stopte omdat de banden op waren. Ik ben natuurlijk teleurgesteld, want we hebben geen punten gehaald, maar aan de andere kant ben ik wel blij met hoe het ging.”

Foto: Scuderia Toro Rosso