Reactie Max Verstappen na kwalificatie F1 GP Rusland

Na de ontevredenheid van gisteren voelde de auto van Max Verstappen vandaag stukken beter aan. Een negende startplaats was het resultaat na de kwalificatie. Wat vond hij er zelf van?

Max Verstappen: “Ik ben tevreden en blij met het resultaat van de kwalificatie vandaag. Vooral om in Q3 te komen, na een moeilijke dag gisteren waar we veel worstelden, is iets wat ik eerlijk gezegd niet had verwacht. Daarbij moet ik zeggen dat dit één van de moeilijkste kwalificaties van het seizoen is: de baan is erg glad en zo gauw je een meter vroeger of later remt, verlies je meteen verliest veel tijd en blokkeren je wielen. Je moet dus echt heel gefocust zijn en dat is wat ik deed om uiteindelijk op P9 te komen. De race van morgen zal zeker een uitdaging zijn, want we zitten allemaal heel dichtbij bij elkaar, maar ik ben er klaar voor en hopelijk kunnen we doorgaan en goede punten scoren.”

Foto: Scuderia Toro Rosso