Vooruitblik Max Verstappen op F1 Grand Prix van Rusland

Max_Verstappen_Scuderia_Toro_Rosso_GP_China_2016

Zondag staat voor Max Verstappen de vierde Grand Prix van 2016 op het programma. Een tiende plaats en één punt was vorig jaar zijn score in Sotsji. Wat vindt hij van het Russische circuit?

Max Verstappen: "Het eerste dat ik me herinner uit Rusland is mijn goede kwalificatie. Het is altijd goed om de race zo ver mogelijk naar voren te beginnen en starten vanaf P9 in Rusland betekende qua positie al punten. We begonnen de race helaas niet goed: ik kwam aan bij bocht 1 en Hulkenberg spinde voor me, we botsten in bocht 2 en ik had een lekke band. Het was niet geweldig, net als de schade die ik aan de auto had. Het was allemaal erg lastig, maar ik heb geprobeerd om mijn best te doen."

Max vertelt verder: "De baan zelf heeft veel 90-graden bochten, waarin het moeilijk is om de juiste lijn te vinden. Bochten 13 tot en met 16 zijn een ingewikkeld deel van de baan, want het zijn allemaal langzame bochten, maar als je je lijn daar goed krijgt, dan kun je daar een hoop winnen in je rondetijd. Mijn favoriete deel van de baan is bocht 3 omdat die vol gas gaat en langs alle Olympische vlaggen, die je kunt zien wanneer je aankomt bij bocht 2. Na een sterke race in China hoop ik op een goed resultaat in Sotsji."

Foto: Scuderia Toro Rosso

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden