MotoGP: Dominante overwinning voor Valentino Rossi

Het was al weer even geleden dat Valentino Rossi met zo’n dominante voorsprong een Grand Prix won. In Jerez liet de Italiaan zien het winnen nog niet te zijn verleerd. Hij leidde van start tot finish en gaf Jorge Lorenzo en Marc Marquez geen enkele kans.

 “Ik was niet zo snel als Rossi vandaag,” gaf Lorenzo toe. “De achterband deed niet wat ik wilde om hem te kunnen bijhouden.” Het was een teleurstelling voor de Spanjaard, die eigenlijk wel had verwacht dat hij kon winnen. Ook Marquez kwam tekort. “Het was het hele weekend al niet eenvoudig, maar nu raakte de voorband ook nog eens oververhit. Derde worden is niet het hoogst haalbare, maar 16 punten zijn meegenomen. Ik sta nog steeds bovenaan in het klassement.”

Zege nummer 113

Twintig jaar geleden won Rossi voor het eerst in Jerez. Die van vandaag is nummer 113. “Maar nu is het veel moeilijker,” vond Rossi. “De motivatie is het probleem niet en rijden kan ik ook wel, maar ik merk wel dat ik er veel meer moet doen. Het gaat niet meer vanzelf. Maar iedere overwinning is er eentje. Ik ben met allemaal blij en ze zijn allemaal belangrijk.”

Weer een DNF voor Dovizioso

Heel spannend was de wedstrijd niet. In de eerste twee ronden probeerde Lorenzo nog wel om naast Rossi te komen, maar hij kwam er niet voorbij. Ook om plaats 3 was er nog wel enige strijd tussen Marquez en teamgenoot Dani Pedrosa, maar Marquez was duidelijk de sterkere van de twee. Andrea Dovizioso had voor de derde keer op rij pech. Deze keer werd hij er niet afgereden door iemand, maar liet zijn Ducati hem in de steek. 

Foto: Dorna/MotoGP.com