Moto3: Rookie Bulega is ervaren rotten te snel af

In pas zijn vijfde Grand Prix heeft rookie Nicolo Bulega zich gekwalificeerd op pole-position. De Italiaan uit het Sky Moto3-team van Valentino Rossi was ervaren rotten als Brad Binder (tweede) en teamgenoot Romano Fenati (negende) te snel af.

Rossi was trots op zijn protegé. “We werken nu drie jaar met Nico en hij leert en ontwikkelt zich snel. Vorig jaar werd hij kampioen in het Junior Moto3 WK, maar dat is geen garantie dat het ook in de GP’s meteen goed gaat. De overstap is veel moeilijker dan veel mensen denken. Maar hij pakt het prima op. Het is heel speciaal om al in je vijfde GP op pole te staan.”

Voor Bulega was het een eer om achter dezelfde tafel te zitten met Rossi. “Vorig jaar zat ik nog voor de tv naar deze wedstrijd te kijken en nu sta ik zelf op pole. Het is een beetje onwerkelijk.” Op het circuit van Jerez is een goede slipstream belangrijk en Bulega had die in zijn tweede run. De rest beet de tanden stuk op de tijd van de Italiaan.

Bo Bendsneyder had in zijn laatste ronde nog net de goede groep te pakken en kon zodoende zijn tijd drastisch verbeteren en zich als achttiende kwalificeren. Livio Loi reeg een serie van goede tijden aan elkaar, maar kon niet de uitschieter maken die hij nodig had. De twintigste plaats was niet waar de coureur van RW Racing GP tevreden over was.

Foto: Dorna/MotoGP.com