Rosberg wint Grand Prix van China, Verstappen maximaal naar P8

Nico Rosberg heeft de Formule 1 Grand Prix van China gewonnen. Rosberg verloor even de leiding in de beginfase maar reed verder een foutloze wedstrijd. Max Verstappen pakte een plaats winst ten opzichte van zijn startplaats en werd achtste. De wedstrijd in China kende geen uitvallers.

Spectaculaire openingsfase

De race op het Shanghai International Circuit kende een spectaculaire openingsfase waarbij menig carbon door de lucht vloog. Zo was er de touché tussen Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen, de Duitser week uit voor Daniil Kvyat en raakte daarbij zijn teamgenoot. Vettel verloor daardoor zijn achtervleugel en moest een extra stop maken.

Nico Rosberg kende ook niet de beste start. Die was voor Daniel Ricciardo die de koppositie pakte. Lang kon Ricciardo daar niet van genieten. De Australiër van Red Bull kreeg een lekke band en moest daarna de leiding aan Rosberg laten.

Rosberg reed de wedstrijd superieur uit. In zijn praatje aan het team vertelde Rosberg: “Dit was waarschijnlijk de auto die het meest in balans was, ooit! Dit was spectaculair.”

Hamiltons inhaalrace

Lewis Hamilton begon de wedstrijd vanaf de laatste startplaats en ook hij kende geen vlekkeloze start. De wereldkampioen kwam in aanraking met Felipe Nasr en reed daarbij zijn voorvleugel kapot. Daarna verslikte de Brit zich nog in een bocht waardoor hij ook de grindbak nog even in dook.

Hamilton maakte een moeilijke wedstrijd mee met totaal vijf pitstops. De inhaalrace daarna verliep voorspoedig tot hij stuitte op Felipe Massa die een te taaie klant bleek voor Hamilton. Daardoor verloor hij posities aan Raikkonen en Ricciardo en werd P7 het eindstation van Hamilton.

Verstappen op P8

Van P18 tot P4, Max Verstappen maakte het allemaal mee tijdens de Grand Prix van China. Het was een lastige wedstrijd voor de Limburger die de gehele wedstrijd te maken had met verkeer. In de slotfase leek het onwaarschijnlijk dat Verstappen punten kon halen, ware het niet dat hij met nieuwere banden reed dan de concurrentie.

Op die manier wist hij in de slotfase teamgenoot Carlos Sainz in te halen en Sergio Perez. In de voorlaatste ronde had Verstappen ook het gat naar Bottas gedicht die zich in de fout liet duwen. Een achtste plaats bleek het maximaal haalbare voor Verstappen.

Uitslag Formule 1 Grand Prix van China

1. Rosberg
2. Vettel
3. Kvyat
4. Ricciardo
5. Raikkonen
6. Massa
7. Hamilton
8. Verstappen
9. Sainz
10. Bottas
11. Perez
12. Alonso
13. Button
14. Gutierrez
15. Hulkenberg
16. Ericsson
17. Magnussen
18. Wehrlein
19. Grosjean
20. Nasr
21. Haryanto
22. Palmer

Lees hier de reactie van Max Verstappen na de Grand Prix van China

Foto: Mercedes AMG F1