Kwalificatie F1 GP China: Rosberg P1, Verstappen P9, Hamilton P22

Nico_Rosberg_Mercedes_AMG_F1_GP_China_2016

De kwalificatie voor de Grand Prix van China werd een prooi voor Nico Rosberg. Voor teamgenoot Lewis Hamilton werd het een drama en Max Verstappen bracht het tot een negende startplek.

Tijdens de eerste van drie sessies was het asfalt van het Shanghai International Circuit al overwegend droog. Op het rechte stuk zat echter een venijnige hobbel met wat water ervoor, waar Pascal Wehrlein de controle over zijn Manor verloor. De Duitser toucheerde de vangrail en moest zijn kwalificatie staken. Andere pechvogel van Q1 was wereldkampioen Lewis Hamilton. Het ERS-systeem van zijn Mercedesmotor functioneerde niet naar behoren en Hamilton noteerde derhalve geen tijd. Wehrlein en Hamilton vormen daarmee samen de laatste startrij morgen.

In Q2 maakte het Mercedesteam met Nico Rosberg een strategische keuze die hem naast zijn eerste startplaats nog extra voordeel kan brengen. In tegenstelling tot de rest van het veld noteerde Rosberg zijn tijd op de iets duurzamere soft-banden. Dat betekent dat hij daar morgen op zal starten met de rest van de top-10 op supersofts, die daardoor eerder een pitstop moeten maken.

Max Verstappen kwalificeerde zich als negende en moest qua tijd nipt zijn meerdere erkennen in teamgenoot Carlos Sainz, die een plek voor hem start. Nico Hulkenberg start achter Verstappen. Hij verloor aan het einde van Q2 zijn wiel en stopte daarmee de sessie, maar had zich daarvoor al voor Q3 en daarmee de top-10 geplaatst.

Uitslag kwalificatie F1 GP China

P Coureur Tijd
1 Nico Rosberg 1:35,402
2 Daniel Ricciardo +0,515
3 Kimi Raikkonen +0,570
4 Sebastian Vettel +0,844
5 Vallteri Bottas +0,894
6 Daniil Kvyat +0,997
7 Sergio Perez +1,463
8 Carlos Sainz +1,479
9 Max Verstappen +1,792
10 Nico Hulkenberg  
11 Felipe Massa  
12 Fernando Alonso  
13 Jenson Button  
14 Romain Grosjean  
15 Marcus Ericsson  
16 Felipe Nasr  
17 Kevin Magnussen  
18 Esteban Gutierrez  
19 Jolyon Palmer  
20 Rio Haryanto  
  Pascal Wehrlein  
  Lewis Hamilton  

Foto: Mercedes AMG F1 Team

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden