Ontbijtnieuws Shanghai 14 april

Carlos_Sainz_Max_Verstappen_F1_GP_Bahrein

› Johnny Herbert: "Sainz is slimmer dan Verstappen"
› 'Groen licht voor Fernando Alonso in China'
› Vijf plaatsen straf voor Lewis Hamilton
› Tijdschema F1 Grand Prix China

Johnny Herbert: "Sainz is slimmer dan Verstappen"

Johnny Herbert kent de Formule 1 van binnen en van buiten en geeft graag zijn mening over de ontwikkelingen in het paddock. Ditmaal liet hij zijn licht schijnen over de vraag wie van de twee Toro Rosso-rijders volgend jaar naar Red Bull Racing moet promoveren. Door het Spaanse Marca liet Herbert optekenen: "Ze zijn allebei heel goed en heel snel. Zoals ik eerder heb gezegd: zij zijn de toekomst. Ik denk dat Carlos slimmer is dan Verstappen. Ik zie hem zijn hoofd beter gebruiken, misschien omdat Max jonger is, maar ze zijn allebei heel goed." "Vooruitkijkend", voegde Herbert toe, "als ik een van de twee moest contracteren, dan koos ik Sainz."

'Groen licht voor Fernando Alonso in China'

Volgens verschillende internationale media is Fernando Alonso gezond en fit genoeg verklaard door de FIA-artsen voor deelname aan de Grand Prix van China. De Spanjaard moest na zijn crash in de openingsrace in Australië de wedstrijd in Bahrein overslaan. Zijn helende botbreuk werd daar nog niet sterk genoeg bevonden om goed een race te kunnen doorstaan.

Vijf plaatsen straf voor Lewis Hamilton

Het zit de regerend wereldkampioen nog niet mee dit seizoen. In de eerste twee Grands Prix zorgden twee slechte startbeurten onder meer voor nul overwinningen. Die gingen twee keer naar teamgenoot Nico Rosberg. En ook de start komende zondag in China zal niet optimaal zijn voor Lewis Hamilton. Mercedes heeft de versnellingsbak van zijn auto moeten vervangen wegens een defect, wat reglementair bestraft wordt met vijf plaatsen terugzetting in de startopstelling. Normaliter moet een Formule 1-auto zes races met één versnellingsbak doen. Een woordvoerder van het team hierover: "Dit is het beste circuit om dit te doen in de eerste zeswekencyclus, aangezien inhalen hier makkelijker is dan op de volgende circuits. We denken dat de totale impact van de straf hier in Shanghai minder is."

Tijdschema F1 Grand Prix van China

(Nederlandse tijd)

Vrijdag:
04:00 - 05:30   Training 1
08:00 - 09:30   Training 2

Zaterdag:
06:00 - 07:00   Training 3
09:00 - 10:00   Kwalificatie (oude stijl)

Zondag:
08:00   Race

Foto: Scuderia Toro Rosso

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden