Moto3: Foutjes kosten Navarro eerste Grand Prix-overwinning

Twee foutjes maakte Jorge Navarro. Dure foutjes, want het eerste kostte de Spanjaard zijn voorsprong van twee seconden en het tweede maakte dat Romano Fenati er vandoor kon gaan en de Grand Prix of the Americas op zijn naam kon schrijven. De race in Austin was spannend, maar niet zo spectaculair als de meeste Moto3-wedstrijden, doordat Fenati een forse voorsprong wist op te bouwen en de tweede plaats van Navarro ook niet echt bedreigd werd.

Wel tot het laatst spannend was wie er derde zou worden. Heel lang leek dat Philipp Oettl te worden. De Duitser was van pole position gestart en hield tot de laatste ronde zicht op het podium, maar de ervaren Brad Binder onthield Oettl die eer.

Knap gevecht Loi in slotfase

Iets verder naar achter ging het er wel hard aan toe. Gestart vanaf plaats 10 was Livio Loi een paar plaatsen teruggezakt, doordat Niccolo Antonelli en Aron Canet vanuit de achterhoede doorkwamen. Na een crash van Antonelli en problemen bij Fabio Quartararo schoof het groepje van vijf waarvan Loi deel uitmaakte weer iets op en van de lichte chaos in de slotfase wist de Belg in Nederlandse dienst goed gebruik te maken. Hij knokte zich van de staart van het groepje naar de kop om zo als achtste te finishen.

Bo Bendsneyder voelde in de eerste ronde al meteen ‘chatter’ en wist dat hij niet de rondetijden zou kunnen rijden die nodig zijn om richting de punten te komen. De Rotterdammer finishte als 22ste. Zijn teamgenoot Brad Binder, die derde werd, behield de leiding in het WK, met 3 punten marge op Jorge Navarro en 14 punten voorsprong op Romano Fenati.

Foto’s: Dorna/MotoGP.com