Moto2: Rins kiepert Zarco in slotfase van de eerste plaats met recordtijd

De tijden kelderen als ware het een waterval tijdens de vrije training voor de Moto2. Als eerste dook wereldkampioen Johann Zarco onder het circuit- en polerecord. In veel andere klassen zou dat genoeg zijn om riant bovenaan te staan, maar niet in de uiterst competitieve Moto2, waar Alex Rins en Simone Corsi in de slotfase nog net iets sneller waren dan de Fransman.

Alle drie reden ze onder de tijd waarmee de Belg Xavier Simeon vorig jaar op pole position stond. Alex Rins pakte nu de voorlopige eerste plaats, met de 2.09,564 die hij in zijn voorlaatste ronde reed. Het Spaanse supertalent leek op weg naar een verbetering van zijn eigen recordtijd, maar maakte een foutje op het einde van de ronde, waardoor hij bleef steken op 2.09,622. 

Speed Up weer snel

Daarmee was hij nog altijd sneller dan Simone Corsi, die de tweede plaats bezette. Corsi stapte voor dit seizoen over naar Speed ​​Up, dat het op het Circuit of the Americas in Austin altijd goed doet. Vorig jaar behaalde Sam Lowes er zijn eerste overwinning mee. De Brit rijdt nu op de Kalex, die in de breedte over het algemeen beter en betrouwbaarder is. Lowes reed naar de zesde tijd, na een valpartij op hoge snelheid waarbij ook Ratthapark Wilairoth betrokken was. 

Zarco onder baanrecord

Net als in de eerste vrije training ging Johann Zarco lange tijd aan de leiding. De titelverdediger koos voor een lange run en leek daarin niet zo bezig met een enkele snelle ronde om hoog in de ranglijst te eindigen. Toch was hij bepaald niet aan het cruisen. In zijn twaalfde ronde zette Zarco een tijd neer van 2.09,760, waarmee hij strak bovenaan kwam te staan, totdat Rins en Corsi er eens goed voor gingen zitten.

Foto: Dorna/MotoGP.com