Bahrein brunchnieuws 2 april

F1_Persconferentie_GP_Bahrein_rijders

› Felipe Massa: Max Verstappen snel bij een topteam
› Max Verstappen: P4 niet realistisch voor kwalificatie
› Kevin Magnussen start voor straf vanuit de pits
› Johnny Herbert: Fernando Alonso moet stoppen

Felipe Massa: Max Verstappen snel bij een topteam

Vorig jaar leek Felipe Massa niet de grootste bewonderaar van Max Verstappen. Hij bekritiseerde hem meerdere malen en vond hem te jong voor de Formule 1. Nog steeds meent hij dat Verstappen te veel fouten maakt die aan zijn onervarenheid zijn te wijten, maar hij erkent ook dat de 18-jarige veel knappe inhaalacties laat zien. Over het vervolg van Verstappens carrière maakt hij zich geen zorgen. In de Telegraaf laat de Braziliaan optekenen: "Hij [Max Verstappen, red.] heeft alles om een ongelooflijke coureur te worden, een toekomstig kampioen. Ik heb geen enkele twijfel dat hij heel snel bij een topteam zal rijden."

Max Verstappen: P4 niet realistisch voor kwalificatie

De vierde plaats in de tweede training in Bahrein was natuurlijk mooi, maar Max Verstappen denkt dat die positie niet zomaar te behalen is in de kwalificatie vanmiddag. Aan verschillende media legde hij gisteren uit dat hij verwacht dat de auto's met Mercedes-motoren in de kwalificatie hun vermogen nog wel iets verder zullen opschroeven. Ook de snelheid van McLaren [Jenson Button trainde P3, red.] is hem niet ontgaan. Tegen Motorsport.com zei hij: "Ik zat achter Jenson toen hij zijn snelle ronde reed. Ik was toen ook aan mijn snelle ronde bezig. Met name in de eerste sector zag de McLaren er sterk uit. Ze hebben zeker vooruitgang geboekt met de motor."

Kevin Magnussen start voor straf vanuit de pits

Renault-rijder Kevin Magnussen is bestraft voor het niet opvolgen van de instructie met rood licht om naar de weging te komen. Het is een overtreding waarvoor de FIA doorgaans geen enkele coulance toont. Bij het inrijden van de pits zat de Deen achter Danill Kvyat toen met een rood licht werd aangegeven dat hij, Magnussen, de FIA-garage in moest komen. Dat is de eerste box in de pitstraat waar onder meer de auto's gewogen kunnen worden. Magnussen zei dat hij dacht dat het niet voor hem was en reed door naar zijn eigen garage. Misverstandje of niet: Kevin Magnussen moet voor straf, ongeacht zijn kwalificatieresultaat, morgen na het veld vanuit de pitstraat starten.

Johnny Herbert: Fernando Alonso moet stoppen

Voormalig Formule 1-coureur en tegenwoordig tv-verslaggever Johnny Herbert denkt dat het vuur en de snelheid zijn verdwenen bij Fernando Alonso. En dat hij er daarom ook maar een eind aan moet breien. Op Sky TV memoreerde Herbert dat het in 2011-2012 waarschijnlijk voor het laatst was dat we de Spanjaard in topvorm hebben gezien. Toen had hij volgens volgens de Brit nog de drang en verbetenheid, zeker tijdens de kwalificaties, maar dat is volgens hem nu verdwenen. Johnny Herbert: "De dingen die hij zegt, de dingen die gebeuren op de baan, zijn kwalificatiesnelheid en die fout in Australië, mij zegt het dat het tijd is dat hij zijn helm aan de wilgen hangt."

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden