Coureurs roepen in brief op tot herstructurering Formule 1

De Grand Prix Drivers Association heeft vandaag een brief gepubliceerd, gericht aan de makers van reglementen in de Formule 1. Essentie uit de brief die onder meer getekend werd door Jenson Button, Sebastian Vettel en Alex Wurz: Tijd voor hervorming van de besluitvorming in de Formule 1.

De GPDA schrijft in de brief: “Wij, als coureurs, houden van onze sport. Sinds onze jeugd hebben we gedroomd om te racen in de snelste auto’s bij topteams, op de mooiste circuits en tegen de beste coureurs ter wereld. We leven voor de competitie en houden bijna onvoorwaardelijk van de Formule 1. Zo zijn wij de groep die naast onze fans het meeste van de sport houden.”

“Wij hebben het gevoel dat in de afgelopen tijd een aantal regels veranderd is die verstorend werken voor de sport. Deze regels zijn geen antwoord op de uitdagingen waar de sport momenteel voor staat en die de toekomst zelfs in gevaar kunnen brengen.”

“Daarom zijn coureurs tot de conclusie gekomen dat het proces van besluitvorming achterhaald is en de verbetering van de sport in de weg staat. Integendeel, het leidt tot het tegenovergestelde. De sport zit op slot. Dit is negatief voor de sport en gaat daardoor niet mee met de tijd. Het voorkomt de groei van de sport.”

”We verzoeken de eigenaren en stakeholders van de Formule 1 om een herstructurering van de eigen organisatie te overwegen. De koers van de sport, op korte en lange termijn, moet bepaald worden op basis van een masterplan. Dit plan moet een reflectie zijn van de principes en kernwaarden van de Formule 1.”

De schrijvers besluiten: “We moeten zorgen dat de Formule 1 een sport blijft, een spannende competitie tussen de beste coureurs, in de beste auto’s op de ‘coolste’ circuits. Als coureurs blijven we één en helpen we graag mee om de Formule 1 ook in de toekomst gezond en spannend te maken voor de generaties die nog komen.”

Zie hier het origineel van de brief: