Rosberg opent seizoen met winst, Verstappen boos naar P10

Een beroerde start van Lewis Hamilton leek even voor een verrassing te zorgen in de Australische Grand Prix. Met een goede bandenstrategie van Mercedes werden de verhoudingen echter hersteld en zo begint Mercedes het seizoen ‘gewoon’ met een 1-2.

Door die slechte start kwam Hamilton op de zesde plaats terecht, achter Max Verstappen. De wereldkampioen zat rondenlang klem achter de Nederlander. Een pitstop haalde Hamilton uit het spoor van Verstappen. Na de rode vlag werd de orde snel hersteld.

Waar Hamilton een slechte start kende, had Vettel een wereldstart. De Duitser schoot tussen de beide Mercedessen door naar de leiding en zou dat een lange tijd volhouden. Teamgenoot Kimi Raikkonen moest halverwege de auto in de pits parkeren met een brandje vanwege motorische problemen.

Alonso en Gutierrez ongedeerd na mega-crash

Die rode vlag kwam door een zware crash. Fernando Alonso en Esteban Gutierrez maakten in de negentiende ronde een mega-crash mee. Alonso raakte bij het aanremmen van bocht 3 het achterwiel van de Mexicaan en de McLaren was stuurloos. In de grindbak vloog Alonso over de kop en kwam tegen de muur tot stilstand.

Zowel Alonso als Gutierrez kwamen ongedeerd uit de wagens en konden na de check in het medisch centrum terug naar het team.

Slechte pitstop kost Verstappen goed resultaat

Lang had Verstappen in de Australische Grand Prix uitzicht op een vijfde of zelfs vierde plaats. Een slechte pitstop halverwege de wedstrijd gooide echter roet in het eten voor de Limburger.

Verstappen kwam daarna klem te zitten achter teamgenoot Carlos Sainz die moeite had met het inhalen van Jolyon Palmer. Ontevreden liet Verstappen zich meermaals horen op de boordradio richting zijn team. De regie moest daarbij regelmatig de woorden van de Limburger wegpiepen.

Met nog vier ronden te gaan raakte Max Verstappen zijn teamgenoot en spinde, waarmee een verbetering helemaal uit het zicht bleek.

Haas F1 heeft ‘no fear’

Blije gezichten bij het Amerikaanse Haas F1. Het team verloor Gutierrez vroeg in de race maar Romain Grosjean wist zich van een negentiende plaats naar een zesde stek te racen. Een knap resultaat in de debuutrace van Haas.

Over twee weken gaat de Formule 1 verder in Bahrein.

Uitslag F1 GP Australië

1 Rosberg
2 Hamilton
3 Vettel
4 Ricciardo
5 Massa
6 Grosjean
7 Hulkenberg
8 Bottas
9 Sainz
10 Verstappen
11 Palmer
12 Magnussen
13 Perez
14 Button
15 Nasr
16 Wehrlein
DNF Ericsson
DNF Raikkonen
DNF Haryanto
DNF Gutierrez
DNF Alonso
DNS Kvyat