Nieuws uit Melbourne, lunchupdate

images_Formule1_2016_nieuws-mrt_Max_en_Jos_Verstappen_Scuderia_Toro_Rosso_F1_GP_US_2015

› Jos en Max Verstappen willen podium en topauto
› Alonso: 'Als Ferrari kampioen wordt heb ik spijt'
› Aston Martin terug in Formule 1 als logo
› Sebastian Vettel en zijn Margherita
› Tijdschema Grand Prix Australië

Jos en Max Verstappen willen podium en topauto

Toro Rosso-teambaas Franz Tost sprak al eerder over een podium als doel voor zijn team in 2016. Carlos Sainz was daar recent nog wat bescheidener over, maar Max Verstappen vertelde de Telegraaf dat het voor hem duidelijk is: "Dat is het doel. Als je in het eerste jaar twee vierde plaatsen hebt gescoord, is het podium de volgende stap." Vader Jos voegde daar de volgende ambitie aan toe: "Max ontwikkelt zich heel snel. Bij Toro Rosso is hij nu op zijn plaats. Maar ik denk dat hij volgend jaar klaar is voor de volgende stap. Dan willen we gewoon in een topauto zitten." "We?", vroeg de interviewer vervolgens. Jos daarop: "Ik bedoel Max. Maar wij zijn één. We zitten samen in die auto."

Alonso: 'Als Ferrari kampioen wordt heb ik spijt'

Ooit was er een contract waarin Fernando Alonso afgelopen jaar en ook dit jaar nog bij Ferrari zou rijden. Hij stapte echter over naar McLaren-Honda, waar hij in 2015 een dramatisch jaar beleefde. De voortekenen voor 2016 lijken iets gunstiger voor het team, maar een derde wereldtitel zal het de Spanjaard niet kunnen geven. In Melbourne werd Alonso gevraagd of hij spijt zou hebben van zijn overstap als Ferrari blijkt om de titel te kunnen vechten. "Als ze het kampioenschap winnen, ja, waarschijnlijk wel. Dan zal ik voelen dat ik die kans ook had gehad, als ik zo goed zou zijn als de kampioen." Over de toekomst van McLaren is hij optimistisch. Op een dag zal het volgens hem een winnende combinatie blijken, maar wanneer dat precies is weet hij nog niet: "Of die dag op de korte, midden of lange lertmijn is? Ik weet het niet."

Aston Martin terug in de Formule 1 als logo

Red Bull en Aston Martin gaan samenwerken. Er komt geen Britse motor in de bolide van het Formule 1-team, maar de twee gaan samen de snelste straatlegale sportauto ter wereld maken, de AM-RB001. Het apparaat zou sneller over Silverstone moeten rondgaan dan een Formule 1-auto. Op de huidige F1-bolide van Red Bull Racing wordt het logo van Aston Martin wel zichtbaar op de neus en op de zijkant. In 1959 en 1960 deed Aston Martin in een paar races als constructeur mee in de Formule 1. De autosportactiviteiten van het merk richtten zich daarna meer op lange afstandsracen met onder andere successen in de 24 Uur van Le Mans.

Sebastian Vettel en zijn Margherita

Viervoudig werelkampioen Sebastian Vettel geeft zijn Formule 1-auto's vrouwennamen. In 2009 was Kate de naam voor zijn RB5 bij Red Bull. Toen die auto crashte werd de opvolger Kate's Dirty Sister genoemd. Daarna volgden Luscious Liz, Randy Mandy, Kinky Kylie en Hungry Heidi en als laatste bij Red Bull Racing: Suzie. Afgelopen jaar heette zijn Ferrari Eva en de auto voor 2016 is gedoopt: Margherita. In de persconferentie vandaag liet Vettel weten dat dit niets met een pizza te maken had, zoals door collega Ricciardo was geopperd. Hij vindt het gewoon een mooie naam, dat is alles.

Tijdschema Grand Prix Australië

in Nederlandse tijden, vóór de middag

Vrijdag

2:30 - 4:00   Training 1
6:30 - 8:00   Training 2

Zaterdag

4:00 - 5:00   Training 3
7:00 - 8:00   Kwalificatie

Zondag

6:00 Race, 58 ronden, 307,5 km

Foto's: Scuderia Toro Rosso

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden