Max Verstappen blikt terug op zijn Formule 1-debuut in Australië

Max_Verstappen_Toro_Rosso_FP2_Melbourne

Max Verstappen is onderweg naar Australië om te beginnen aan zijn tweede seizoen in de Formule 1. Hoe kijkt hij terug op zijn eerste race een jaar geleden?

Max Verstappen: "De Grand Prix van Australië van vorig jaar was een speciaal weekend voor mij: ik had er zo'n zin in om aan mijn allereerste Formule 1 Grand Prix mee te doen! Een deel van het circuit dat er voor mij uitspringt is bocht 1, waar je vrij hard aan komt rijden - zo voelde het toen dan, toen het allemaal nog nieuw voor me was - en waar het hobbelig is in de remzone. Ik herinner me dat ik het best lastig vond om het remmen goed te krijgen voor die bocht."

Max vervolgt "Iets anders dat ik me herinner is halverwege de ronde als je aankomt bij bocht 10. Ik zag daar veel fans die in het gras zaten. Ze waren zo enthousiast en dat is mooi om te zien! Op datzelfde punt kon ik ook een deel van de mooie stad zien."

Verder zegt Verstappen over het circuit: "Het laatste deel van de baan heeft een paar goede bochtencombinaties. Vorig jaar was het helaas een teleurstellend deel, aangezien ik in die sector op moest geven. En om te rijden op een positie om punten te scoren in je eerste F1-race en dan op te moeten geven is moeilijk om mee te maken. Maar al met al is het een leuk en prettig circuit en ik kan niet wachten om er terug te keren."

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden