Jos Verstappen: ‘Inhalen wordt makkelijker voor Max’

JosEnMax

Jos Verstappen heeft er veel vertrouwen in dat zijn zoon Max een succesvol jaar tegemoet gaat. De ex-coureur zegt in gesprek met Olav Mol onder andere dat inhalen voor Max ‘iets makkelijker gaat zijn dan vorig seizoen’.

"Het ziet er goed uit. Max is blij met hoe de auto aanvoelt”, vertelt Verstappen tijdens de zesde testdag in Barcelona.  “Ik denk dat Toro Rosso motorisch ten opzichte van de top-auto’s iets sterker is dan vorig jaar. Ik denk daarom dat het iets makkelijker wordt om auto’s in te halen.”

Verstappen vervolgt: “Vorig jaar heeft hij een aantal waanzinnige inhaalacties laten zien. Soms op het scherpst van de snede. Dat moest ook wel met de motor die Max toen had. Wellicht hoeft het dit jaar iets minder scherp vanwege die nieuwe motor.”

Ook wat Max z’n status betreft is hij volgens Jos in de pikorde gestegen. “Ik denk dat Max geaccepteerd is als coureur door de meeste rijders. Ze zullen het hem niet makkelijker maken, maar als het de eerste bocht niet lukt dan weten ze dat hij het in de tweede bocht nog een keer probeert.”

Verstappen kende tijdens de twee testweken geen grote problemen. Over twee weken gaat het echte werk van start als het F1-circus verkast naar Melbourne.

Foto: Scuderia Toro Rosso

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden