Mercedes en McLaren onthullen nieuwe auto's voor 2016

images_Formule1_2016_nieuws-februari_McLaren_MP4-31_2016

Mercedes en McLaren hebben voorafgaand aan de eerste test morgen in Barcelona foto's van de nieuwe bolides vrijgegeven. De Duitse wereldkampioenen van Mercedes presenteert de F1 W07 Hybrid, met naar eigen zeggen verbeteringen op werkelijk alle vlakken van de auto.

Nico Rosberg en Lewis Hamilton gaven de W07 vrijdag voor het eerst de sporen op het circuit van Silverstone. Technisch directeur bij Mercedes, Paddy Lowe, geeft uitleg over het hoe en waarom achter de W07: "Na een zeer succesvol seizoen in 2015 hebben we prioriteit gelegd bij onze zwakke punten die we moeten verbeteren. Ons doel is om 'excellent' te zijn op alle gebieden en ondanks de fantastische resultaten van afgelopen seizoen is er nog genoeg te verbeteren." Die zwakke punten kwamen met name naar voren in de race in Singapore, legt Lowe uit: "We hadden een aantal races die niet helemaal naar wens verliepen en op dat gebied hebben we hard gewerkt. Overal is naar verbetering gezocht."

Lowe verwacht na de twee tests in Barcelona niet veel veranderingen aan te kunnen brengen in de auto, omdat er maar twee weken tussen de laatste test en de eerste race in Melbourne zit. "Dit heeft grote invloed op de mate waarin we de auto na de test nog kunnen verbeteren. De 'launch spec' zal nagenoeg gelijk zijn aan de eerste race 'spec'." Lewis Hamilton verschijnt maandag als eerste met de nieuwe Mercedes op de baan.

McLaren presenteert innovatieve MP4-31

Na een desastreus verlopen seizoen in 2015 komt McLaren met een volledig nieuwe auto naar Barcelona. De MP4-31 is volgens McLaren een innovatieve auto waar ook hard gewerkt is aan de power-unit die afgelopen seizoen vaak te wensen overliet. Teambaas Ron Dennis prijst zijn mensen voor het harde werken in de winterperiode. "We beginnen het tweede jaar van de McLaren-Honda samenwerking met hetzelfde doel als voorgaande jaren. Dat doel is om te ontwikkelen en stappen te zetten richting onze ambitie: winnen."

Vooral op motorisch vlak zijn er grote veranderingen aangebracht, legt Yasuhisa Arai uit: "We hebben geleerd van vorig jaar en hebben veranderingen aangebracht in de compressor en vele andere onderdelen in de motor. Daarmee wordt ons concept een stuk meer volwassen dan afgelopen seizoen. Het doel in de komende dagen is om de balans van het nieuwe chassis met de power unit te vinden."

Jenson Button is morgen de eerste die de nieuwe McLaren aan de tand mag voelen.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden