Overzicht coureurs wintertest Formule 1 Barcelona

Max_Verstappen_Toro_Rosso_Barcelona_27_februari_2015-2

Nog twee nachtjes slapen en de Formule 1 gaat weer rijden. Op het circuit van Barcelona-Catalunya begint dan de eerste van twee vierdaagse testsessies. Teams en rijders gaan ontdekken wat hun werk aan de auto's in de praktijk voor resultaten brengt.

Wie de kampioen gaat worden zal niet per sé direct duidelijk worden, maar de eerste dagen geven meestal wel een goed beeld van wie zijn zaken niet voor elkaar heeft. Vorig jaar gold dat voor McLaren-Honda, dat veel problemen had, die het team in de rest van het seizoen maar gedeeltelijk kon oplossen. Nieuw op de grid is het Amerikaanse team Haas F1, dat met een eigen chassis en een Ferrari-motor zal aantreden. Max Verstappen start zijn tweede Formule 1-seizoen en zal rijden op dinsdag en donderdag aanstaande.

Wijzigingen motoren

De teams met een gewijzigde motor zijn Toro Rosso (van Renault naar Ferrari), Renault F1 (voorheen Lotus met Mercedes-motor en nu uiteraard met Renault-motor) en Manor (van Ferrari naar Mercedes). Red Bull Racing gaat door met een motor van Renault, zij het dat die nu de naam van het horlogemerk TAG Heuer draagt.

Nieuwe en terugkerende rijders

Qua rijders zijn er drie nieuwelingen: de Brit Jolyon Palmer bij Renault en de Duitser Pascal Wehrlein en Indonesiër Rio Haryanto bij Manor. De Zweed Kevin Magnussen keert terug op de grid bij Renault na een jaar afwezigheid in de Formule 1. Ook Esteban Gutierrez keert terug. Hij zal gaan rijden voor Haas F1. Force India zet als enige een testrijder in in Barcelona: de 19-jarige Alfonso Celis uit Mexico.

Indeling testdagen:

Team  ma  di  wo  do 
Mercedes  HAM  ROS  HAM  ROS 
Ferrari  VET VET  RAI  RAI 
Williams  BOT BOT MAS  MAS 
Red Bull  RIC RIC KVY  KVY
Force India  CEL PER  HUL  CEL 
Renault PAL PAL  MAG  MAG 
Toro Rosso SAI  VES  SAI  VES 
Sauber ERI ERI NAS NAS
McLaren BUT  ALO BUT ALO
Manor WEH WEH HAR HAR
Haas  GRO GUT  GRO  GUT 

Schema is onder voorbehoud van wijzigingen.

Foto: Scuderia Toro Rosso (Max Verstappen, wintertest Barcelona 2015)

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden