Ferrari en Williams presenteren nieuwe bolides

images_Formule1_2016_nieuws-januari_williams_FW38

Ferrari heeft vandaag de nieuwe SF16-H gepresenteerd in Maranello. De grootste verandering bij het eerste aanzicht zijn de witte elementen die aan de livery toegevoegd zijn.

James Allen: “Ik ben erg trots op het werk dat we de afgelopen winter verzet hebben. Het eindresultaat is prachtig en we kunnen met vertrouwen richting het circuit." Maurizio Arrivabene heeft geen concrete verwachting voor het seizoen: "We gaan elke keer met respect voor de concurrentie naar het circuit maar we willen ze natuurlijk ook verslaan."

Grote veranderingen bij Ferrari hebben betrekking op aerodynamica. De voorvleugel en wielophanging zijn sterk aangepast. Met betrekking tot de power-unit is de achterkant van de auto een stuk smaller dan vorig jaar. De side-pods zijn eveneens veranderd om de koeling van de motoren te verbeteren.

Williams toont foto FW38

Eerder vandaag liet Williams foto’s zien van de nieuwe auto, de FW38. Op het eerste gezicht lijkt de auto identiek aan de FW37 van vorig jaar en in grote lijnen klopt dat ook. De luchtinlaten en sidepods zijn wel veranderd, net als een andere voorvleugel en ook aan de achterkant zijn wat wijzigingen aangebracht.

“Het is geen geheim dat de FW37 op lage snelheid niet matchte met de auto die we op hoge snelheid hebben”, vertelt Pat Symonds, de technisch manager bij Williams. “Daarom hebben we geprobeerd dat zo goed mogelijk op te pakken en we hebben hier veel tijd aan besteed.” De auto moet Williams helpen om weer races te gaan winnen in de toekomst.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden