De weken van onthullen en testen in de Formule 1

Ricciardo01Barca

Over een week op 22 februari start de Formule 1 aan de wintertesten voor het seizoen 2016. Daar omheen presenteren de teams hun nieuwe bolides voor 2016 en maakt Manor F1 de laatste Formule 1-coureur voor dit jaar bekend.

De winterstop van de Formule 1 is voorbij en de teams, coureurs en fans maken zich op voor twee vierdaagse testsessies in Barcelona, te weten van 22 t/m 24 februari en 1 t/m 4 maart. Het wordt potentieel een zeer interessant seizoen met versoepelde reglementen voor het verbeteren van de motoren, een nieuw team in de vorm van Haas F1, Mercedes-motoren voor Manor en Ferrari-power voor Max Verstappen en Carlos Sainz.

De komende week en de eerste testdag van 22 februari staan in het teken van het onthullen van de meeste nieuwe auto's. Red Bull is woensdag als eerste aan de beurt met een presentatie van de nieuwe kleurstelling met onder andere sponsor TAG Heuer in Londen. Ferrari onthult komende vrijdag om 14:00 uur de nieuwe auto, zij het dat de Italianen het online doen. McLaren doet het zondag aanstaande ook online met de MP4-31 en voor 22 februari zelf staan de onthullingen van de Red Bull (de auto zelf, de RB12), Haas, Manor (de MRT05) en Williams (FW38) op de rol. Sauber heeft aangekondigd de eerste test te laten schieten en pas op 1 maart bij de tweede sessie aanwezig te zijn. De auto (de C35) zal ook dan pas gepresenteerd worden.

Max Verstappens Toro Rosso is wèl bij de eerste testsessie in Barcelona, maar zal de definitieve kleurstellingen van de STR11 pas daarna bekend gaan maken. Renault heeft twee weken geleden weliswaar een auto getoond, maar het is nog onduidelijk wanneer de echt nieuwe auto en de kleurstelling daarvan wordt onthuld.

Foto: Red Bull Racing

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden