Pascal Wehrlein naar Manor F1

Pascal_Wehrlein

[UPDATE 12:00] De Duitse Mercedes-junior Pascal Wehrlein zal dit seizoen voor Manor F1 debuteren. Het team heeft dit vandaag officieel bekendgemaakt.

Pascal Wehrlein werd al langer in verband gebracht met het team en ook Mercedes-teambaas Toto Wolff liet eerder weten hem graag in een Manor te zien rijden. Wolff liet er echter ook bij weten dat dat niet tegen elke prijs zou gebeuren. Manor rijdt vanaf 2016 met Mercedes-motoren.

De nu 21-jarige Wehrlein startte zijn autosportcarrière in 2010 in de Duitse Formel Masters, waar hij in zijn tweede jaar kampioen werd. In 2012 promoveerde hij naar de Europese Formule 3, waar hij met Mücke Motorsport zijn eerste seizoen als tweede eindigde achter de Spanjaard Daniel Juncadella. Een volgende promotie volgde in 2013 met de overstap naar de DTM, waar hij in een Mercedes voor hetzelfde Mücke Motorsport uitkwam en als 22e en laatste het kampioenschap afsloot.

Voor 2014 verruilde Wehrlein Mücke voor HWA, het topteam van Mercedes in de DTM. Hij scoorde op de Lausitzring zijn eerste zege en eindigde als achtste in het kampioenschap. Het afgelopen jaar zette zijn ontwikkeling zich sterk voort. Hij won met HWA weliswaar maar twee races, maar was over het hele seizoen de beste en meest constante rijder en won het kampioenschap als jongste coureur ooit.

Ook werd Pascal Wehrlein in 2014 opgenomen in het juniorprogramma van het Mercedes AMG Formule 1-team, waarbij hij inmiddels de nodige testkilometers heeft afgelegd, zowel voor Mercedes als voor klantenteam Force India.

Er is bij Manor nu nog één Formule 1-stoeltje open voor 2016, waarvoor op dit moment drie rijders in beeld lijken te zijn: Alexander Rossi, Will Stevens en Rio Haryanto.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden